HYR STUGA

BLOMSHOLM


Nära Strömstad

i Norra Bohuslän

 

ATT GÖRA I BOHUSLÄN

 

 

Norra Bohuslän är en del av Sverige som är känt för sin natur med karga klippor i granit, skaldjursfiske, skärgård. Oavsett om du tar dig fram snabbt på E6 eller vill köra den naturvackra länsvägen 163 så ligger hela Bohuslän på dagsavstånd från Blomsholmsstugan.

Fornlämningar

Blomsholm och fornlämningar Ett par hundra meter från semesterhuset Blomsholmstugan ligger en stor skeppssättning, den tredje största i Sverige. Ta promenaden förbi statarlängan som är inredd såsom gamla tider. Den är öppen sommartid och har en liten servering med glass och våfflor som drivs ideellt av entusiaster. I ekskogen finns fler fornminnen, domarring och gravhögar. Vandringsleden Bohusleden går också förbi här, bara några hundra meter från stugan.

Lysekil

Lysekil en vacker stad längst ut på en halvö med Gullmarsfjorden som har sin mynning söder om staden. Strosa från gamlestan ner för den kullerstensbelagda Kungsgatan, genom den vackra parken, och ut till södra hamnen. Där vandrar ni vidare på bryggan bort mot de anrika villorna på vägen mot Havbadsparken nere vid det gamla kallbadhuset. Vill ni veta mer om kustbandets havsliv och Skagerack så passar ett besök på Havets Hus bra. På tackterassen äter ni en god lunch och spelar ett parti minigolf på banan bredvid. Staden kröns av Bohusläns största kyrka, byggd i granit, från det gamla schartauanska samhället. Värdparet kommer från Lysekil och kan ge fina tips om göromål.

Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand och Bovallstrand

Dessa samhällen ligger på en halvö förbundna med en naturskön väg. Smögen är en ö utanför Kungshamn dit man kan ta bilen och en promenad längs med smögenbryggan en vacker dag ger härliga sommarminnen. I alla byar finns mysiga bryggor, restauranger och caféer att besöka. Självfallet finns här vackra badplatser och det går att göra avstickare för bad längs med hela kustvägen. Värdparet tipsar.

Fjällbacka och Grebbestad

Pittoreska samhällen som förtjänar besökarnas stopp. Kör med fördel den vackra vägen som sträcker sig längs med kusten. Det finns golfbanor både utanför Fjällbacka och utanför Grebbestad (Sannäs).

Shopping


SYSTEMBOLAG - GODIS - TOBAK - SPORTARTIKLAR OCH KLÄDER


Strömstad, Nordby och Svinesund är känt för gränshandeln. Inne i Strömstad finns två Systembolag, varav det ena är Sveriges näst största butik sett till omsättning. Trots den rejäla omsättningen så går det snabbt och lätt i kassan och personalen i butiken är synerligen hjälpsam. I Strömstad, Nordby och Svinesund finns också enorma godisbutiker!

NORDBY KÖPCENTRUM

15 minuter norr om Blomsholmstugan ligger Nordby köpcentrum med kläder, sport, godis, tobak, skor, apotek och Sveriges två största matvarubutiker. De omsätter 1 miljard kronor per år vardera!

SVINESUND HANDELSOMRÅDE

Svinesund är ett handelsområde nära den norska gränsen, vid den äldre Svinesundsbron. Det tar 10 min från Blomsholmstugan. I Svinesund finns flera stora godisaffärer och matbutiker.

Blomsholmstugan

Kolla tillgänglighet

och boka.

Västkusten

Vi finns på Facebook

@theblomsholmcabin

Där kommer vi att presentera bilder allt eftersom. Bohuslän har alla förutsättningar för att bli en härlig semestervistelse.

En strand på Koster
Skärgård i Bohuslän
Skärgård i Bohuslän

 

Dramatiskt landskap

 

Bohuslän är känt för sitt fantastiska landskap med klippor i granit. Värdparet kan tipsa om vackra platser och hur du kommer dit.